Go Back   Tahoe Forum - Chevy Tahoe Forum > 2000 - 2006 Chevrolet Tahoe / GMC Yukon / Cadillac Escalade Year Models > Technical Discussions

Register to remove these ads.
Technical Discussions This forum is for technical discussions related to customizing your Tahoe/Yukon



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2012, 05:11 PM   #1
RAULPORKUU
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
RAULPORKUU is on a distinguished road
Default 2003 Chevy Tahoe No Spark

bought truck with motor out of it i bought a good motor freshened it up new everything

1 cam position sensor
2 crank position sensor
3 coils
4 plugs
5 intake gaskets
6 manifold gaskets with new hardware***

i have fuel pressure

the security light is not on
everything is pluged in
the tach doesnot roll when it cranks i checked i have power to the cam and to the crank and to the coil ....am i missing something ?????
RAULPORKUU is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 04:29 PM   #2
Vrabel
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hewitt, NJ
Posts: 4
Vrabel is on a distinguished road
Default

did you put it on a scanner to see if you have crank timing or even ecm comunication?
Vrabel is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 02:29 PM   #3
RAULPORKUU
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
RAULPORKUU is on a distinguished road
Default

yes and no i have com to the ecm no codes

still no signal from crank or atleast no rolling tach no spark
RAULPORKUU is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 04:04 PM   #4
clkelley
Super Moderator
 
clkelley's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Galax, Virginia
Posts: 1,111
clkelley is on a distinguished road
Default

Welcome to the neighborhood!

Sorry, I am no help here.
clkelley is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 06:09 PM   #5
RAULPORKUU
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
RAULPORKUU is on a distinguished road
Default

thanks
wish i could drive the thing
RAULPORKUU is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2017, 08:50 AM   #6
PacerMan
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
PacerMan is on a distinguished road
Default

Check the wiring to the crank sensor, right above the starter. Most times, I've found the problem there. Or you could have a bad sensor itself. Not uncommon if you went with an aftermarket.
PacerMan is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2017, 09:50 AM   #7
RAULPORKUU
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
RAULPORKUU is on a distinguished road
Default Fixed

I had received the vehicle right after a engine install .. vehicle came in no spark and we could not figure out the issue ... i started to pull the engine back out and found that who installed the engine maneged to hide and not hook up ground near the power steering pump !! It was samiched between the bracket and block not touching anything .. it has been repaired
RAULPORKUU is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



 
Advertisement

Other Sponsors






All times are GMT -4. The time now is 07:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All rights reserved and copyrighted
Fully Driven Auto Network
GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum