Go Back   Tahoe Forum - Chevy Tahoe Forum > 2000 - 2006 Chevrolet Tahoe / GMC Yukon / Cadillac Escalade Year Models > Technical Discussions

Register to remove these ads.
Technical Discussions This forum is for technical discussions related to customizing your Tahoe/Yukon



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2015, 02:01 AM   #1
tishaw16
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
tishaw16 is on a distinguished road
pissed 2001 chevy tahoe z71

Hi!

The heat in my truck works but will not switch over to defrost or on my feet. Can any one PLEASE tell me what the problem is? Also, I have to fill my anti-freeze often and can smell it thru the vents, although I haven't seen it leaking on the ground or anywhere else. Can anyone advise as to what that issue is? And my windshield wiper fluid does not work for the front or back and it is FULL with the fluid. Can someone please help me!

Thank you!
tishaw16 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2015, 03:43 AM   #2
rockenthebowtie
Full Access Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Any time I want
Posts: 694
rockenthebowtie is on a distinguished road
Default

Most likely you will need the mode door actuator for the air delivery issue.. as far as smelling coolant put it on recirculat give it time to clear out for a good 15-20 minutes if it still smells like coolant most likely going to be the heater core, if it doesn't might want to look closely at the water pump or the heater hoses that lead into the firewall, as far as the washer pumps do you hear them run at all when you activate them from the switches? Or nothing at all
rockenthebowtie is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2019, 09:05 AM   #3
ronand2020
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
ronand2020 is on a distinguished road
Default

I had the same set of problems. New blender door was required. Also after many hours of searching, the plastic had separated from the drivers side of the radiator. Very tiny leak that was not obvious until I took off the plastic cover covering top of radiator. I was adding water once a week and engine always smelled hot and sweet from the antifreeze. Also when I removed the cap on the coolant tank there was little to no pressure. I installed an aftermarket radiator and problem solved.
ronand2020 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 08:36 PM   #4
buenavides1
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 8
buenavides1 is on a distinguished road
Default

I feel like this forum is not as active as it used to before, try to look for an alternative car community. I am sure that they have a say with this issue.
buenavides1 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
anti freeze, defrost, heat, vents, windshield wiper fluid


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



 
Advertisement

Other Sponsors






All times are GMT -4. The time now is 05:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
All rights reserved and copyrighted
Fully Driven Auto Network
GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum