Go Back   Tahoe Forum - Chevy Tahoe Forum > 2000 - 2006 Chevrolet Tahoe / GMC Yukon / Cadillac Escalade Year Models > Audio, Video and Alarm Discussions

Register to remove these ads.
Audio, Video and Alarm Discussions This forum is for discussing audio and video topics. Such as upgrading or repairing your A/V system.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-19-2015, 08:19 AM   #1
Gibraltar
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
Gibraltar is on a distinguished road
Default Suburban 2004 - Bose Amp Connectivity With Aftermarket Head Unit

I am postinh this here because there's no Audio sub-section in the Suburban forum, and audio systems are the same in Tahoe or Suburban.

I have a 2004 Chevy Suburban LT.
The RPO code is UQ7 which I presume has Factory Head Unit with AM/FM Radio, 6-CD changer and a Premium (non-Luxury) Amplifier, without On-star, without Rear DVD.
I've already bought a replacement Head Unit, Alpine CDE-W235EBT. I've ordered the PAC-Audio RP4-GM11 kit which includes Radio replacement & steering wheel accessories.
The CDE-W235EBT has 4x50W speaker outputs and single output pair only of sub-woofer or pre-amp audio.

Here are my questions:-
1. Can I directly path the new HU speaker outputs to the Bose Amp using RP4-GM11. Will doing this risk damaging the input of the Bose Amp or cause clipping of Audio.
(If yes, I've also ordered 2 pieces of PAC-Audio SNI-35 Variable LOC Line Out Converter. But I want to avoid using them).

2. Does my UQ7 w/o Y91 Premium Bose Amp have sub-woofer inputs. Can I take advantage of the single pair pre-amp outputs from my new Alpine HU to connect to that input.

And I appreciate everyone's advise to trash my Bose Amp. But for now I need to feed my kids so I'll hold on to the factory amp.
Gibraltar is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 09:30 AM   #2
guys04tahoe
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 2
guys04tahoe is on a distinguished road
Default

gm11 is the right kit, just look on the box and it will have spots to plug into the harness on one of them it says with factory amp and the other without amp, just plug and play.... all you have to do is hire the new head unit to the right set of wires and everything is plug and play, pretty nice setup... took me an hour and works well
guys04tahoe is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



 
Advertisement

Other Sponsors






All times are GMT -4. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All rights reserved and copyrighted
Fully Driven Auto Network
GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum