My ABS light is on if I go over 5 mph

vinceseg

New Member
Joined
Jan 22, 2012
Messages
18
Reaction score
0
I paid the speakership 160 for diagnostic. They want 3k to fix. 2005 Hoe. They say I need an ABS module and valve.

Anyone have a source. I think rockauto has it but these clowns aren’t even coughing up part numbers.

Vince
 

taho3fan

Full Access Member
Joined
May 27, 2013
Messages
66
Reaction score
0
Sounds like you have a problem with the speed sensor.
 

PNW NBS Z71

Member
Supporting Member
Joined
Oct 9, 2020
Messages
79
Reaction score
3
Location
Eugene, Oregon
Yes, I agree that it sounds like a speed sensor. Lift the front and check for play in the front hub bearings. If enough play, it can damage the speed sensor. Check all wiring leading to the sensors and check all wiring at the rear. This is something that is a common occurrence when the bearings are too loose.

Just in case: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=9314280&cc=1431156&pt=1844&jsn=938

If one of your RPO codes is JL4, then this module will not work. That means you have Active Traction Control. Then you need this instead: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=10114920&cc=1431156&pt=1844&jsn=940

Valve without JL4: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=1416050&cc=1431156&pt=679&jsn=944

With JL4: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=1416728&cc=1431156&pt=679&jsn=945

You did not say WHY they say these parts are needed. You always always always want complete documentation when dealing with ANY shop.
 
Top